SGBC rekryterar ny chef för Miljöbyggnad

 
SGBC rekryterar ny chef för MiljöbyggnadSweden Green Building Council rekryterar Jimmy Möller som ny chef för Miljöbyggnad. Foto: Sweden Green Building Council Sweden Green Building Council, SGBC, ser en fortsatt stark tillväxt för certifieringssystemet Miljöbyggnad.
Därför förstärker man nu organisationen genom att rekrytera Jimmy Möller som ny chef för Miljöbyggnad.


Miljöbyggnad är det ledande svenska systemet för certifiering av byggnader och används i över 1 500 byggnader. Under våren har SGBC lanserat version 3.1 av Miljöbyggnad och inom kort släpps också Miljöbyggnad iDrift, en certifiering för hållbar fastighetsförvaltning. Alltfler företag och kommuner väljer att certifiera hela bestånd eller all nybyggnation med Miljöbyggnad och förvaltningscertifieringen iDrift är hett efterlängtad i branschen.

- Hållbarhet är en väldigt viktig fråga för hela samhället. Där kan Miljöbyggnad aktivt bidra som ett kraftfullt verktyg för projekterings-, bygg- och förvaltningsskedet. Certifiering är ett väldigt bra sätt att få en oberoende validering av sin byggnad, säger Jimmy Möller.

Jimmy Möller har lång erfarenhet av fastighetsförvaltning och energifrågor och kommer närmast från Atrium Ljungberg, där han arbetat som teknik- och energisamordnare.

- Vi har nyligen gjort en översyn av Miljöbyggad och uppdaterat certifieringen. Jimmys gedigna kunskaper och erfarenhet kommer att stärka oss ytterligare i detta viktiga skede, när vi hoppas att fler ska ta chansen att bidra till att vi når de svenska miljömålen, säger Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council.

Jimmy Möller har tillträtt den nya tjänsten.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!