Nyheter

Showroom i kundens kvarter

Tapio Hattara, Bravida. Foto: Susanne Bengtsson.

Bravida har tillsammans med Effektiv Bygg skapat ett showroom i Göteborg.

Syftet är att sälja in helhetslösningar till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

I stadsdelen Haga i Göteborg finns många gamla fastigheter. Därför är det inte en slump att Bravida Region Göteborg och Effektiv Bygg i Mölndal AB valde att öppna sitt första showroom i Korsettfabriken.

– Utgångspunkten är att vi skall finnas där kunden är, mitt inne i staden och att vi kan mötas på tider som passar kunden, det vill säga eftermiddagar och kvällar säger Tapio Hattara, filialchef Bravida Göteborg.

Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare får med showroomet en uppfattning om hur olika köks- och badrumslösningar skulle kunna se ut i deras fastigheter och får snabbt ett helhetspris.

– När vi slår våra påsar ihop kan vi erbjuda alla färdigheter, utom målning, i ett och samma hus. Det gör att våra kunder slipper påslag från olika underentreprenörer, säger Russell Tukukino, Effektiv Bygg i Mölndal AB. Vi tror att det här ska bli både billigare och smidigare.

Idag rymmer showroomet, som är 35 kvadratmeter stort, ett kök, ett badrum med dusch och en hörna med vitvaror som passar innerstadslägenheter. Här visas också exempelvis blandare, armatur och lösningar för tvättstugor.

Energibesparing är ett område som ligger i tiden.

– För bostadsrättsföreningar finns mycket pengar att spara, exempelvis på belysning. I många trapphus lyser lamporna dygnet runt, säger Tapio Hattara.

Enligt Bravida går det att spara upp till 75 procent av kostnaden genom att installera närvarodetektering i trapphus. Ett annat område där det finns pengar att spara är tvättstugan. En moderniserad tvättstuga med maskiner som har lägre elkostnader och vattenförbrukning och kan köras med lägre temperaturer kan spara upp till 10 000 kronor per år.

– Det är nog ganska unikt att vi som installatörer öppnar ett showroom.  Men att bara visa installationer är inte så spännande. Det är därför vi gör det här ihop med Effektiv Bygg. Då kan vi visa upp helheten, hur slutprodukten kan se ut.