Nyheter

Ska leda HMS-arbetet på Veidekke Infrastructure

Sofia Blomdal är ny HMS-chef (Hälsa, arbetsMiljö & Säkerhet) för Veidekke Infrastruktur Sverige.
Sofia Blomdal är ny HMS-chef (Hälsa, arbetsMiljö & Säkerhet) för Veidekke Infrastruktur Sverige. Foto: Veidekke

Sofia Blomdal är ny HMS-chef (Hälsa, arbetsMiljö & Säkerhet) för Veidekke Infrastruktur Sverige. Hon kommer närmast från RISE där hon arbetat med arbetsmiljö på koncernnivå. Sofia började på Veidekke den 1 maj.

Sofia Blomdal har under många år drivit arbetsmiljöfrågor inom olika branscher, bland annat inom avfallsbranschen samt forskning och utveckling. Som arbetsmiljöchef på miljöföretaget Ragn-Sells har Sofia under flera år ansvarat för att driva och utveckla arbetsmiljöarbetet i Sverige samt i koncernen. Hon har tillsammans med sitt arbetsmiljöteam operativt stöttat verksamheterna inom hela Sverige.

– Vi ser framemot att med Sofias hjälp förbättra och vidareutveckla HMS-arbetet hos oss på Veidekke. Genom ökat fokus på värderingar och säkerhetskultur är jag säker på att vi kommer kunna skapa en god och säker arbetsmiljö för alla medarbetare på våra arbetsplatser, säger Marcus C Nilsson, verksamhetsområdeschef Veidekke Infrastruktur Sverige, i ett pressmeddelande.

Årlig reduktion med 20 procent

– Det känns roligt och spännande att komma till en ny bransch och ett bolag med starka värderingar, ett involverande arbetssätt och högt fokus på medarbetarnas välmående. Samverkan och dialog är jätteviktigt i alla frågor som rör arbetsmiljö och säkerhet, säger Sofia Blomdal.

Sofia Blomdal kommer att leda den fortsatta utvecklingen av Veidekkes HMS-arbete inom verksamhetsområde Infrastruktur. Uppdraget innefattar bland annat att säkerställa ett robust systematiskt arbetsmiljöarbete med god kvalitet och extra fokus på proaktivitet, tydlighet, säkerhetskultur samt lärande organisation. Veidekkes HMS-mål är noll allvarliga skador och en årlig reduktion av alla skador med 20 procent.