Nyheter

Skanska bygger bro för 2,9 miljarder kronor

US Nice Middleton Bridge. Bild: Skanska

Skanska ska bygga en ny bro över Potomac-floden, USA, för USD 301 M, cirka 2,9 miljarder kronor. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Skanska har, som del av ett joint venture med Corman Kokosing Construction Company och McLean Contracting Company tecknat avtal med Maryland Department of Transportation om att bygga nya Governor Harry W. Nice Memorial/Senator Thomas “Mac” Middleton Bridge  över Potomac River, USA. 

Den befintliga tvåfiliga bron som förbinder Newburg, Maryland, och Dahlgren, Virginia, kommer att ersättas med en ny cirka 3 kilometer lång, fyrfilig struktur. Projektet omfattar också justering och byggnation av vägbanor på cirka 800 meter på vardera sida av bron. Även ett elektroniskt system för vägtullar kommer att anslutas.

När den nya bron och vägbanan är klar kommer den befintliga bron att rivas och användas för att skapa konstgjorda rev i vattnet vid Chesapeake Bay.

Byggnationen kommer att påbörjas i mars 2020 och den nya bron förväntas att öppna under 2023. Projektet är beräknat att vara färdigställt i december 2024.

Skanska kommer att inkludera sin andel av kontraktet värd USD 301 M, cirka 2,9 miljarder kronor, i orderingången för USA för det första kvartalet 2020.