Nyheter

Skanska byggstartar kontorshuset Sthlm 04

Skanska investerar cirka 560 miljoner kronor i nästa etapp av Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad. Sthlm 04 får en total uthyrningsbar yta på cirka 12 000 kvadratmeter.


Först ut i kontorsområdet Sthlm New Creative Business Spaces var de två kontorshusen Sthlm Seaside och Sthlm 03, vilka båda är fullt uthyrda och avyttrade till Vasakronan och Aberdeen. I början av 2017 påbörjades skrapan Sthlm 01 som med sina 27 våningar kommer att bli ett nytt landmärke i Stockholm.

Nu startar Skanska nästa etapp i Hammarby Sjöstad med åttavåningshuset Sthlm 04, som kommer att utgöra ett bra komplement till skrapan Sthlm 01. 

Totalt kommer kontorsområdet Sthlm New Creative Business Spaces att bestå av 100 000 kvadratmeter kontor och rymma mer än 6 000 arbetsplatser. Här finns ett bra utbud av restauranger och annan service, närhet till Södermalm samt goda kommunikationer, med både tvär- och tunnelbana.

– Vi är glada att starta ytterligare en etapp i vårt kontorsområde Sthlm New Creative Business Spaces. Efterfrågan på lokaler i Sthlm New är stor och vi stärker genom denna projektstart vårt erbjudande till marknaden, säger Caroline Arehult, vd, Skanska Fastigheter Stockholm i ett pressmeddelande.

Byggnadsarbetet påbörjas omgående och lokalerna i Sthlm 04 förväntas vara färdiga för inflyttning under det fjärde kvartalet 2020.

Jenny Marcuson Fors