Nyheter

Skanska deltar med monter och dialog

Monica Westerberg, mångfaldschef och Maria Rydberg, marknad, i Skanskas monter. Foto: Susanne Bengtsson

Hållbarhet, mångfald, innovation.
Det är några av ämnena som Skanska kommer att lyfta på Bygg Göteborg.
– För oss är det här en möjlighet att visa vad vi kan bidra med i utvecklingen av Göteborg, säger Maria Rydberg, projektledare på Skanska Sverige AB, som deltar både med monter och föredragshållare på mässan. 

Göteborg växer så det knakar. Skanska är ett av alla de byggföretagen som bidrar till stadens utveckling genom flera byggprojekt, bland annat den nya Hisingsbron.

– Det händer så otroligt mycket i Göteborg, och alla vi som deltar i utvecklingen vill samma sak. Att bygga ett Göteborg som är bra att bo, arbeta och studera i, säger Maria Rydberg, projektledare på marknadsavdelningen. 

Men för att lyckas med målet krävs att många faktorer ska falla på plats. Skanska kommer att delta i flera seminarier där de berättar om hur de valt att jobba med frågor som hållbarhet, innovation, mångfald, säkerhet och digitalisering.

– Mässan tar ett helhetsgrepp och skapar en viktig mötesplats där man samlar både samhällsbyggnadssektorn, näringslivet och politiken. Dialogen är jätteviktig. 

Skanska kommer bland annat att prata om:

Jämställdhet och mångfald. Hela branschen lider av kompetensbrist, och hur ska man locka fler kvinnor och nyanlända? Monica Westerberg, Mångfaldschef, deltar i flera seminarier 

Klimatneutral byggsektor. Agneta Wannerström Gruppchef Hållbar Affärsutveckling berättar om hur Skanska jobbar mot målet att bli fissolfria 2045. 
Projeket Hisingsbron. Projektchef Henrik Gerber, deltar, tillsammans med bland annat Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon i ett seminarium om infrastruktursatsningar i regionen. 
Digitalisering. Lotta Wibeck, Gruppchef Digital Hubben Skanska, deltar i ett seminarium och den uppkopplade arbetsplatsen. 
Innovationsprojektet Electric Site.  Tillsammans med Volvo testar Skanska elektrifierade maskiner i Vikans kross. Martin Blohm Projektledare Electric Site Skanska, berättar om projektet under seminariet Automatisering och robotar. 
Men seminarierna är bara början till det fortsatta samarbetet och utvecklingen i branschen.

– Vi kommer att ha en utställarmonter som ska fungera som en mötesplats där vi kan fortsätta dialogerna efter seminarierna. 

Skanska deltar inte ofta som utställare på mässor.

– Anledningen till att vi är med nu är att konferensprogrammet lockade oss. Dessutom händer det mycket i Göteborg och vi är en stor aktör och vill visa upp oss för vår målgrupp. Jag tycker också att det är viktigt att stödja initiativet till en ny mässa och vi hoppas att Easyfairs kan bygga en bra och återkommande plattform.