Nyheter

Skanska får order i Finland värd två miljarder

Skanska bygger ny sjukhusbyggnad i Uleåborg cirka 2,0 miljarder kronor. Bild: Skanska

Skanska bygger ny sjukhusbyggnad i Uleåborg, Finland, för cirka 2,0 miljarder kronor. Förberedande byggnadsarbeten har redan inletts, och sjukhuset kommer att stå klart i sin helhet under 2023.

Skanska har tecknat avtal med Uleåborgs Universitetssjukhus om att bygga en ny sjukhusbyggnad i Uleåborg, Finland. Skanskas andel av kontraktet är värd EUR 190 M, cirka 2,0 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya tio våningar höga huvudbyggnaden, med en total yta på cirka 59 000 kvadratmeter, kommer att rymma bland annat akutmottagning, intensivvårdsavdelningar, operationssalar och förlossningsavdelningar. Den nya byggnaden kommer att ersätta äldre sjukhusbyggnader som färdigställdes på 1970-talet.

Byggnaden består av två delar som byggs av två konsortier. Skanska är huvudentreprenör i B-alliansen. Uleåborgs Universitetssjukhus, Caverion, Siemens och Tierna Group, ett joint venture för arkitektbyråer, ingår också i alliansen.

Förberedande byggnadsarbeten påbörjades under 2019 och projektet är planerat att färdigställas i faser och kommer att vara klart i sin helhet i slutet av 2023.