Nyheter

Skanska investerar 250 miljoner i BoKlok-fabriken

BoKloks fabrik i Gullringen. Foto: BoKlok

Skanska investerar cirka 250 miljoner kronor för att öka kapaciteten i BoKloks fabrik i Gullringen, Vimmerby.
Om- och tillbyggnationen av fabriken kommer att ske stegvis mellan 2018 till 2020.

Investeringen avser främst ökad kapacitet, effektiviseringar och högre grad av automatisering. Bland annat kommer en ny sammansättningshall att byggas och en toppmodern produktionslina installeras, enligt principerna för Lean Production.
Produktionskapaciteten kommer att öka med nästan 50 procent och investeringen beräknas skapa cirka 50 nya arbetstillfällen, varav en del rekryteringar redan är genomförda. 

– BoKlok har de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat omsättningen med cirka 30 procent årligen. Investeringen kommer att stärka vår ställning som största bostadsbyggare för människor med vanliga plånböcker och säkra en fortsatt expansion. Behovet av bostäder i ett lägre prissegment är fortsatt mycket stort, säger Jonas Spangenberg, vd, BoKlok, i ett pressmeddelande.

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Företaget bygger cirka 1 200 bostäder per år och har hittills byggt 10 000 bostäder.
BoKlok har cirka 400 medarbetare i Sverige, Norge och Finland.

– BoKlok har de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat omsättningen med cirka 30 procent årligen. Investeringen kommer att stärka vår ställning som den största bostadsbyggaren för människor med vanliga plånböcker och säkra en fortsatt expansion, säger Jonas Spangenberg, vd på BoKlok.