Nyheter

Skanska och NCC lovordar norskt krispaket

NCC och Skanska tror att det norska krispaketet får stor betydelse för byggbolagen. <br></br> — Det är väldigt positivt, säger Geir Linge, informationschef på Skanska Norge.

Den norska regeringen meddelade under måndagen att den satsar 20 miljarder norska kronor på att dämpa lågkonjunkturens effekter på jobben i Norge.

— Cirka 10 miljarder kronor går till byggbranschen och mycket av regeringens paket stämmer överens med de punkter vi har föreslagit. Politikerna har varit mycket lyhörda för våra krav, säger Geir Linge.

Skanska Norge har föreslagit sex punkter som ska få igång den norska byggbranschen. Den norska regeringen har bland annat gått till mötes när det gäller förslagen om mer pengar till energieffektiviseringar i offentlig sektor, förändrade permitteringsregler, mer pengar till kommuner som ska användas till renovering av skolor och sjukhem och mer pengar till infrastrukturprojekt.

Peter Gjörup, chef på NCC Construction i Norge är också positiv.
— Paktetet passar NCC:s verksamhetsområde väldigt bra och kommer att dämpa de skadliga effekterna av finanskrisen, säger Peter Gjörup.