Nyheter

Skanska tillsätter nya rollen affärsutvecklingsdirektör

Lars Jonson har utsetts till bolagets första affärsutvecklingsdirektör.

Skanska Sverige inrättar en ny roll med syfte att öka kundfokus och skapa innovativa erbjudanden i pågående klimatomställning.
Lars Jonson har utsetts till bolagets första affärsutvecklingsdirektör. Han tillträder den första september.


Rollen som affärsutvecklingsdirektör är nyinrättad i Skanska Sveriges ledningsgrupp. Rollen kommer bland annat att ansvara för hållbar affärsutveckling, marknad och Sustainovation, vilket är Skanskas plattform för att driva utveckling och innovation med FN:s globala hållbarhetsmål i fokus. Det framgår av ett pressmeddelande. 

– Vi behöver ha ett gemensamt och mer fokuserat förhållningssätt över verksamhetsgrenarna, specifikt inriktat mot våra största och viktigaste kunder. Det är ett särskilt prioriterat område. Vi befinner oss på en spännande förändringsresa i hur vi etablerar samarbeten på nästa nivå med våra kunder inom innovation, digitalisering och i klimatomställningen, säger Gunnar Hagman, vd, Skanska Sverige.

Lars Jonson har mångårig erfarenhet från nära kundrelationer, affärer och ledarskap från tidigare roller inom Skanska Sverige, däribland som vice vd för Hus. Han kommer närmast från rollen som Vice President Health & Safety på Skanska AB, med breddad internationell erfarenhet och insikter från Skanskas övriga marknader.

– Jag ser fram emot att ta mig an det här mycket intressanta uppdraget i en spännande tid med rådande omstartsläge på marknaden. När vi samlar vår kompetens på det här sättet blir vi oerhört starka och kan hitta nya former av samarbeten med våra kunder, säger Lars Jonson.

Lars Jonson tillträder den 1 september.