Nyheter

Skanska utser ny affärsutvecklingschef

Marcus Andersson.
 Skanska har utsett Marcus Andersson till ny affärsutvecklingschef för marknadsområde Stockholm/Norr inom region Projektutveckling kommersiellt. Han efterträder därmed Ahmed Galijasevic som valt att avsluta sin anställning. Marcus tillträder sin nya befattning omgående.   
Regionen Projektutveckling kommersiellt fokuserar på utveckling av fastigheter över hela landet i produktsegmenten samhällsfastigheter, kontor och hotell.

Marcus Andersson har en bred erfarenhet inom Skanska, främst inom byggverksamheten men även inom projektutveckling av bostäder och kommersiella fastigheter, bland annat på Uppsalamarknaden. Han har drygt 13 års erfarenhet av personalledande befattningar, senast som regionchef för Hus Stockholm Bostäder.  

– Det känns väldigt roligt att få välkomna Marcus som ny affärsutvecklingschef för marknadsområde Stockholm/Norr. Marcus är en trygg och tydlig ledare men vi ser även att han med sin mångåriga och breda kompetens kommer att stärka oss i de kund- och kommunbearbetningar som ligger framför oss där vi strävar mot att vara en ledande samhällsutvecklare. Jag vill också tacka Ahmed för alla fina insatser genom åren bland annat som ansvarig för att ha byggt upp vår fina transaktionsverksamhet och önskar honom stort lycka till i framtiden, säger Joakim Åkesson, regionchef Projektutveckling kommersiellt, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

– Det känns otroligt spännande att få förmånen att leda marknadsområde Stockholm/Norr mot nya framgångar. Skanskas fokus på projektutveckling gör att vi särskiljer oss från många andra bolag och möjliggör för oss att bygga ett bättre samhälle, säger Marcus Andersson.