Bolag

Skanska utser två nya Sverigechefer

Magnus Persson och Lars Jonson blir Business Unit Presidents för Skanska Sverige respektive Boklok. Foto: Skanska
Magnus Persson och Lars Jonson blir Business Unit Presidents för Skanska Sverige respektive Boklok. Foto: Skanska

Magnus Persson blir ny Business Unit Presidents för Skanska Sverige och Lars Jonson tar över samma titel på Boklok. Båda tillträder vid årsskiftet.

Magnus Persson efterträder därmed Gunnar Hagman och Lars Jonson efterträder Jonas Spangenberg.

– Vi har en tydlig strategi och kommersiell inriktning. Vi ska fortsätta att stärka lönsamheten inom byggverksamheten och vara en ledande bostadsutvecklare på våra marknader. Magnus har lång erfarenhet som meriterad, framgångsrik ledare inom vår byggverksamhet, och Lars har en bred erfarenhet av att ansvara för byggverksamhet, bostadsutveckling och affärsutveckling. Båda dessa ledare har ett tydligt fokus på att ytterligare stärka vår leverans och vässa vårt erbjudande, för att möta morgondagens kunders behov. Jag ser fram emot att arbeta nära dessa respekterade ledare, säger Anders Danielsson, vd och koncernchef för Skanska.

Magnus Persson är i dag Executive Vice President i Skanska Sverige med ansvar för byggverksamheten och Lars Jonson är i dag Chief Operating Officer och Affärsutvecklingsdirektör i Skanska Sverige. Magnus och Lars kommer att rapportera till Anders Danielsson, vd och koncernchef, Skanska.

­– Det är med stor förväntan jag kliver in i min nya roll. Jag ser möjligheter för att skapa större värde för våra kunder i omställningen till en mer hållbart byggd miljö. Med fokus på ökad produktivitet och långsiktiga strategiska partnerskap är jag övertygad om att vi kommer att leverera fina ekonomiska resultat och hjälpa våra kunder att nå framgång, säger Magnus Persson, ny Business Unit President Skanska Sverige.

– Jag ser fram emot att bli en del av BoKlok som bidrar till att hållbart boende blir en verklighet för de många människorna. Efter att ha ansvarat för bygg- och bostadsutveckling på den svenska marknaden under flera år är jag glad att få leda BoKlok-teamet. För mig har hållbar utveckling, effektivitet och prestanda alltid varit kärnan i vårt arbete, och detta är i linje med BoKloks fokus att bygga väldesignade, hållbara, högkvalitativa bostäder till ett konkurrenskraftigt pris på marknaden, säger Lars Jonson, ny Business Unit President BoKlok.