Nyheter

Skanska vidareutvecklar kontorsområde vid Köpenhamns flygplats

Skanska fortsätter utvecklingen av området Scanport i närheten av Köpenhamns flygplats. Nu inleds områdets andra etapp med att läkemedelsbolaget Ferring Pharmaceuticals flyttar sitt danska huvudkontor och sina globala utvecklings- och registreringsverksamheter till området.

Scanport är ett gammalt industriområde i närheten av Köpenhamns flygplats, Öresundsbron, tunnelbanan och Den Blå Planet. Här planerar Skanska att ta fram 95 000 kvm kontorsyta vilket motsvarar cirka 5 000 arbetsplatser. Området förvärvades av Skanska för drygt tio år sedan och nu börjar området ta form på allvar.

Ferring Pharmaceuticals kontor kommer att omfatta en sammanlagd bebyggelse på ca 30 000 kvm – inklusive parkering – och ska ligga längst ut i Scanport, med utsikt över Öresund. Kontoret har plats för över 600 medarbetare och Ferring Pharmaceuticals flyttar in 2016.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få hälsa Ferring välkomna till Scanport. Precis som vi, ser Ferring potentialen i Scanport, med läget precis vid Öresund och en unik maritim och social närmiljö. Dessutom ligger motorväg, tunnelbana och flygplats bara runt hörnet, säger Peter Nymann-Jørgensen, VD för Skanska Öresund A/S.

– Scanport ligger rätt för oss. Det är internationellt, nära flygplatsen och inte minst lättillgängligt för våra medarbetare, oavsett om de kommer från Köpenhamn, Sverige eller flyger in från andra länder. Samtidigt kan den spännande omgivningen hjälpa oss att locka och behålla framtidens medarbetare", säger Ole Kjerulf-Jensen, styrelseordförande i Ferring Pharmaceuticals.

Ferring Pharmaceuticals är det andra läkemedelsföretaget som flyttar till Scanport. 2011 flyttade Astellas Pharma till Nordhuset, Skanskas första kontorsprojekt i Scanport.