Nyheter

Skanskas chefsrockad

Jan Odelstam blir ny vd för Skanska Kommersiell Utveckling Norden. Samtidigt tar Caroline Arehult över hans gamla jobb som vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

Jan Odelstam tillträder sitt nya jobb omedelbart och ersätter därmed Anders Kupsu, som går vidare för att bli ny vd för fastighetsbolaget Diligentia den 1 juli.
— Det är första dagen i dag faktiskt. Det känns bra. Jämfört med det gamla jobbet så kräver min nya position ett bredare perspektiv, och fler resor, säger Jan Odelstam.
Vad är de största utmaningarna med det nya jobbet?
— Det är att behålla kontinuiteten i vår verksamhet. Det handlar om att skapa nya projekt.
Du har ju basat över , vad kan du om er verksamhet i Danmark och Finland?
— Jag kan området rätt bra efter att ha suttit i företagets ledningsgrupp för den nordiska verksamheten i ett par år.
I november sade Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström att bostadsmarknaden i Finland såg osäker ut. Dessutom räknade företaget med . Jan Odelstam anser att det ser bättre ut nu, inte minst för den kommersiella verksamheten.
— Den kommersiella sidan har gått bättre än vår bostadsverksamhet. Och nu ser vi att det går upp för båda verksamheterna så vi har stora förhoppningar framöver, säger Jan Odelstam.
Samtidigt som Jan Odelstam börjar sitt nya jobb, tar Caroline Arehult över hans gamla som vd för Skanska Fastigheter Stockholm. Hon har arbetat med fastighetsutveckling i 11 år på Skanska, bland annat som fastighetschef och de senaste åren som uthyrnings- och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm.