Nyheter

Skanskas muthärva polisanmält

Den misstänkta muthärvan i Härnösand växer. Två medarbetare på Skanska har stängts av och en chef på Härnösandshus har avgått. Nu har ärendet även polisanmälts.

Det var en person från kommunen som lämnade in en polisanmälan till Härnösandspolisen under måndagen. Anmälan har nu skickats vidare till ekoroteln vid länskrim för utredning. Enligt polisanmälan ska chefen på Härnösandshus ha sett till att Skanska fått kontrakt på ett antal jobb i utbyte mot att Skanska renoverat en lägenhet, ägd av den kommunala chefen.

Härnösandshus vd Göran Albertsson vägrar att kommentera detta.

— Det kan försvåra vår utredning, säger han.

Under tisdagen gick dock Härnösandshem ut med följande besked i ett pressmeddelande: ”Härnösandshus fick förra veckan indikationer på att det förekommit ekonomiska oegentligheter i relationen mellan en av våra anställda och anställda hos en entreprenör”.

Både Härnösandshus och Skanska genomför nu interna utredningar. Båda parter har meddelat att de själva inte vill polisanmäla ärendet innan de egna utredningarna är klara.

— Vi känner att vi vill ha bättre koll på vad som hänt innan vi eventuellt gör det, har Skanskas presstalesman Per-Lennart Berg, tidigare sagt till Byggvärlden.