Nyheter

Skanskas orderingång backar

Skanska redovisar en minskad orderingång på 11 procent till 50 miljarder kronor under årets första fem månader. I USA ökar beställningarna.

Skanska ger en uppdatering av årets första fem månader inför onsdagens kapitalmarknadsdag, skriver Affärsvärlden / Direkt.

Under januari-maj uppgick intäkterna i byggverksamheten till 52,8 miljarder kronor (52,9). I lokal valuta var nedgången 12 procent.

Orderingången i byggverksamheten uppgick till 48,8 miljarder kronor (54,6) vilket är 11 procent lägre än samma period i fjol, eller 19 procent lägre mätt i lokal valuta.

Orderstocken per den 31 maj uppgick till 139,6 miljarder kronor (141,9), en minskning med 12 procent i lokala valutor.

— Orderingången stärktes under april och maj jämfört med det första kvartalet men är fortfarande lägre än under de fem första månaderna förra året. Orderstocken i byggverksamheten är fortsatt stabil. De aviserade stimulanspaketen väntas innebära ett ökat flöde av projekt att lämna anbud på under fortsättningen av året, kommenterar vd Johan Karlström i pressmeddelandet.

Uppdelat på land uppgick orderingången i byggverksamheten i Sverige till 8,5 miljarder kronor (11,1) och i Storbritannien till 13 miljarder (8,7). I USA Building var den 13,6 miljarder (11,5) medan orderingången i USA Civil var 1,4 miljarder (6,2).

Samtliga siffror är preliminära.

Affärsvärlden / Direkt

Läs fler nyheter på www.affarsvarlden.se