Skapligt andra kvartal för Veidekke

Skapligt andra kvartal för Veidekke
Under andra kvartalet i år redovisar Veidekkes svenska verksamhet en omsättning på 1 180 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 1 109 miljoner.
Under andra kvartalet i år redovisar Veidekkes svenska verksamhet en omsättning på 1 180 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 1 109 miljoner. Totalresultatet är 32 miljoner kronor och deras orderstock ligger på 3 752 miljoner kronor.

Veidekke Sveriges positiva trend från utgången av första kvartalet håller i sig. Veidekke Entreprenad visar fortsatt stabilitet i sin verksamhet, medan Veidekke Bostad haft en svag inledning på 2012.

-Osäkerheten runt Europas ekonomi och den påverkan den kan komma få på den svenska marknaden, påverkar av naturliga skäl även oss. Bostadsköparna tvekar och företagen avvaktar tydliga signaler innan de väljer att investera. Vi är därför väldigt glada över att vi har attraktiv tomtmark samt en orderstock inom entreprenaddelen som ger stabilitet framåt. Vi är positiva inför hösten, säger Per-Ingemar Persson, koncerndirektör Veidekke ASA i ett pressmeddelande i samband med rapporten.

Relaterade artiklar

Tuffast för bygg- och fastighetsbranschen
”En splittrad bild i utmanande tider”
”Vårt resultat i kvartalet är tydligt påverkat av marknadsläget”
“Risken är stor för en halvering av bostadsbyggandet”