Nyheter

Skattesmäll för byggbolag i rot-härva

Ett byggföretag i Trollhätteområdet krävs på 3,4 miljoner kronor i skatt och skatteböter, enligt ett nytt beslut av Skatteverket.

Företaget ingår i en misstänkt rot-härva.

Skattemyndigheten, som granskat dokument som bevissäkrats i den omfattande utredningen, finner att intäkterna för flera utförda byggprojekt inte redovisats. 

Granskningen i det aktuella ärendet rör projektarbeten hos flera personer 2012-2014. Företrädare för byggföretaget har hävdat att arbetena fortfarande inte kunnat redovisas, eftersom de hamnat i tvist med kunderna om uppdragen.

Skatteverket ser dock ingen grund för detta, och menar istället att det är uppenbart att byggföretaget aldrig haft för avsikt att deklarera för projekten. 

Samtidigt har ytterligare fyra personer i Västsverige upptaxerats med koppling till rot-härvan. Skatteverket bedömer att de alla – genom ”ett utstuderat och planerat förfarande” – fakturerat för fiktiva arbeten, där pengar slussats mellan olika konton kopplade till byggbolaget.

Kontoöverföringarna ska ha gjorts enbart för att simulera att kunderna betalat för påstådda byggarbeten. Värst skattesmäll får en Trollhättebo samt en man i Uddevalla, som krävs på vardera 290.000 kronor i skatt och skatteböter. 

Källa: Nyhetsbyrån Sirén