Skellefteå AIK Hockey bygger unik ishall

Skellefteå AIK Hockey bygger unik ishall
Startskottet har nu gått för bygget av en ny träningshall i Skellefteå. Hallen, som byggs intill Skellefteå Kraft Arena, är unik i sitt slag och blir Sveriges första som byggs helt i limträ
Startskottet har nu gått för bygget av en ny träningshall i Skellefteå. Hallen, som byggs intill Skellefteå Kraft Arena, är unik i sitt slag och blir Sveriges första som byggs helt i limträ. Martinsons och Peab har fått förtroendet att bygga ishallen.

– Vi känner både Peab och Martinsons väl sedan tidigare och det känns väldigt tryggt att gå in i det här projektet tillsammans med dem. Det känns också helt rätt att bygga i ett förnybart material som vuxit i våra västerbottniska skogar, säger Pea Israelsson, klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey.

Peab är bygg- och markentreprenör för hallen. Martinsons konstruerar, levererar och monterar såväl stomme, som väggar och panel. Allt kommer att byggas helt och hållet i limträ.
– Det kommer att ge en mycket behaglig innemiljö för ungdomarna som tränar och dessutom kommer hallen att bli riktigt fin och stärka Skellefteås profil som trästad ytterligare, säger Mikael Lindberg, vd på Martinsons Byggsystem.

Grundläggningen har påbörjats på det som tidigare var den övre delen av parkeringsplatserna intill Skellefteå Kraft Arena, och arbetschefen Göran Brandt på Peab ser fram emot det fortsatta arbetet:
– Det är hedrande att få det här förtroendet och det känns helt rätt att vara med och i ett projekt som kommer att ge ungdomar bättre möjlighet att satsa på idrott.

Hallen som är ritad av Rolf Marklund, Collage Arkitekter beräknas stå klar i mars 2013. Totalkostnaden för ishallen är 30 miljoner kronor.
– Vi gör den här satsningen för att vi behöver fler isytor under tak i Skellefteå. Hallen är absolut nödvändig för att vi ska kunna ge fler ungdomar chansen att spela ishockey, avslutar Pea Israelsson.

Relaterade artiklar

Peab anlitas när akutsjukhuset byggs om
Nya upphandlingar – miljardbygge i topp
Tar Sturekvarteret från ritbord till realitet
Wisdome vrider på gränserna för träbyggande