Krönikor & Debatt

Skicka vidare och skapa positiv energi

Jimmy Dahlström, skriver krönika om ljusglimtar
Jimmy Dahlström, chef Den Temporära fabriken, Ramirent. Foto: Ramirent

I dessa kalla och bistra tider krävs kanske att vi faktiskt skapar positiv energi, i kontrast till att vänta på att den skapas, skriver Jimmy Dahlström, Ramirent, i sin krönika.
Han lyfter tre personer värda att hyllas – och uppmanar alla som läser att fylla på listan med fler namn.

Vi skriver november i kalendern, kanske inte den mest energifyllda månaden givet att man huserar i Sverige. Det är även fortsatt dystra rubriker runt om i världen vilket ligger som en mörk, blöt filt över oss alla.

Jag minns att det för en tid sedan (kan vara ganska längesen) bedrevs en viral kampanj där positiv energi och glada hejarop skulle skickas vidare, om jag inte missminner mig hette kampanjen ”pass it on”. I dessa kalla och bistra tider krävs kanske att vi faktiskt skapar positiv energi, i kontrast till att vänta på att den skapas.

För något år sen skrev jag en ”hyllningskrönika” där några av de jag på något sätt jobbat tillsammans med hyllades för deras engagemang, driv och kompetens men även för hur de är som personer.

Jag minns att det verkligen kändes som om det skapades ett positivt laddat energifält i samband med den krönikan. Det skickades även mycket sociala medier uppskattning åt alla möjliga väderstreck som effekt av krönikan.

Min tanke var därför att återskapa den krönikan men för att utveckla konceptet så tänker jag att de som hyllas från min sida är individer jag ännu inte träffat eller arbetat med utan endast ”beskådat från avstånd”. För nog är det så att uppskattning inte enkom är berättigat dem man känner?

Sandra (Byggsandra) Mobaraki

Sandra har ett till synes outtröttligt driv och har genom sin plattform ”Byggsandra” verkligen satt strålkastaren på den så viktiga jämställdhetsfrågan i samhällsbyggnad. Jag tror att många, inklusive jag själv fått mycket energi i sitt ledarskap från Sandras plattform och engagemang.  

Adam Mohammadi

Vare sig det rör sig om tyngdlyftning eller om att sprida budskapet om digitalisering så verkar aldrig Adams energi ta slut. Samhällsbyggnads digitalisering är viktigt och vi ska vara glada att det finns eldsjälar såsom Adam. Adams BIMpodden sprider kunskap och öppnar dialogen kring en viktig fråga och bidrar till en positiv utveckling, på ett imponerande sätt.

Jacob Karlsson

Jacob startade företaget K-fastigheter och det har ur många hänseenden varit en succé. Men det som jag imponeras mest över är Jacobs och företagets Lean-kultur. På många sätt är det exakt lika rätt i tiden (givet skenande priser, oroliga portföljer och ett allmänt oroligt läge i världen) som när Spotify löste problematiken med The Pirate Bay. K-fastigheters evighetssyn både på deras portfölj och deras leverantörssamarbeten är imponerande.

Listan kan såklart göras väldigt lång, men kanske kan ni som läser fylla på med några exempel i era plattformar, kanske kan vi skapa lite positiv energi tillsammans?

/Jimmy Dahlström,
Chef Temporära fabriken Projekt, Ramirent