Nyheter

Släppte tiokilosmatta på arbetskamrat

De två gotländska byggnadsarbetarna kastade ner en tio kilo tung förpackning från tredje våningen. En arbetskamrat träffades i huvudet och skadades svårt.

De båda byggjobbarna åtalas nu för grovt vållande till kroppsskada, alternativt vållande till kroppsskada, skriver Gotlands Allehanda.

I oktober 2007 jobbade de båda åtalade med golvläggning vid ett byggprojekt i Visby. Trots att de visste att det är mot reglerna, kastade de ner en plastrulle med en isolermatta från tredje våningen. Förpackningen, som vägde mellan tio och tolv kilo, träffade en arbetskamrat i huvudet.

Trots att hon bar hjälm skadades den då 25-åriga arbetskamraten svårt. Hon fördes medvetslös till Visby lasarett där det konstaterades att hon fått frakturer på nack- och bröstkota, hjärnskakning, skada på ryggraden, sårskada i ansiktet och en avslagen framtand. Hon fick bestående men efter olyckan och lider i dag av tinnitus och dubbelseende.

”Det var ett idiotiskt infall” uppgav den yngre av de två åtalade om beslutet att kasta ner mattrullen, skriver tidningen.