Nyheter

Småhusföretaget som nyanställer

Det är inte alla småhustillverkare som far illa på en orolig byggmarknad. En del vill till och med nyanställa. <br></br> — Vi behöver anställa runt 30 personer, säger Donald Johansson, vd på Älvsbyhus.

Älvsbyn är, enligt TMF, en av de småhustillverkare som bäst klarar av den nuvarande svackan i branschen. Istället för minskad orderingång och varslad personal, som hos många konkurrenter, redovisar företaget en ökad omsättning.

— I år har vi ökat omsättningen med cirka 10 procent. Målsättningen inför nästa år är en tillväxt på 8-10 procent, säger Donald Johansson.

Resultatet är också ett ökat behov av nyanställningar. Donald Johansson tror att företaget behöver anställa cirka 30 personer framöver för att täcka sin expansion. Det är bland annat snickare och målare som behövs.

Varför går det så bra för er?
— Det är inga hemligheter. Vi tillverkar billiga hus och det lönar sig i svåra tider när folk inte vågar satsa pengar på dyra projekt. Lite vårdslöst brukar vi säga att dåliga tider är bra tider för Älvsbyhus.

I april i år invigde Älvsbyhus en ny fabrik utanför Karlstad. Enligt Donald Johansson är fabriken ännu en del av förklaringen till företagets framgångar.

— Genom den nya fabriken får vi kortare transportvägar till hela Mälardalen jämfört med vår gamla fabrik i Älvsbyn. Vi kan spara upp till 24 000 kronor per hus, säger han.