Nyheter

Småländskt byggbolag får miljardorder

Lagans Byggnads AB i Småland har fått en jätteorder. Det är Biltema som fortsätter sin expansion med att bygga ytterligare sex nya varuhus i Sverige. Ordern är värd drygt 1 miljard kronor.

Biltema expanderar ytterligare och storsatsar på fysiska varuhus i Sverige. Uppdraget för byggnation av sex nya varuhus har gått till Lagans Byggnads AB med huvudkontor i Småland. 

– På Biltema kräver vi alltid högsta kvalitet. Det klarar inte byggjättarna. Därför har vi valt Lagans Byggnads som har ett fantastiskt hantverkskunnande och en mycket kunnig och engagerad organisation, säger Daniel Wellbro, chef för Biltemas bygg- och fastighetsbolag, i ett pressmeddelande.

Lagans Byggnads AB har hittills uppfört närmare 25 Biltema-varuhus under åren, från Lund i söder till Bollnäs i norr, samt Charlottenberg i väster till Visby i öster. 

– Nu har vi fått förtroendet att bygga ytterligare sex varuhus. Ett uppdrag som är värt drygt 1 miljard kronor. Ett stort och spännande uppdrag för oss som medelstort byggbolag men som vi vet att vi klarar med den flexibilitet och kompetens vi har. Och så förstås det vi kallar Lagans andan, alla hjälper varandra och månar om kunden, säger Lars Johannesson, VD och ägare till Lagans Byggnads AB. 

Byggnation av varuhusen sker under 2018-2019 på följande orter: Stockholm; Bredden samt Haninge, Avesta, Nässjö, Falköping och Lidköping