Nyheter

Söderström Jerring <br/> får nytt uppdrag

Åsa Söderström Jerring har en rad ledande befattningar inom byggsektorns olika delar. Nu går hon in i Comfort-kedjans bolagsstyrelse.

Åsa Söderström Jerring blir den första kvinnliga styrelsemedlemmen i Comfort-kedjan.

– Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet av utvecklingsarbete, inte minst när det gäller hållbart byggande, där ju installationerna har en avgörande betydelse, säger Åsa Söderström Jerring.

Kedjan är en av byggbranschens stora leverantörer och omsatte 2009 4,2 miljarder kronor. Nu hoppas de utvecklas vidare — bland annat med hjälp av Åsa Söderström Jerrings överblick över marknaden, erfarenhet och kompetens.

Hon är civilekonom och har varit verksam inom byggsektorn sedan 1979. Hon var under 2001-2006 vd för Sweco Theorells AB och har tidigare haft olika ledande befattningar inom NCC. I dag sitter hon i styrelsen för börsbolagen JM, Geveko och Rejlers och ett antal privata bolag. Hon har även en rad förtroendeuppdrag — bland annat som ledamot i IVA och ordförande för FIA Förnyelse i Anläggningsbranschen och Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd.

2007-09 var ordförande i Energimyndighetens innovationsprogram CERBOF, Centrum för energieffektivitet i byggande och förvaltning.