Nyheter

Sofia Ljungdahl blir ny regionchef

Sofia Ljungdahl. Foto: Besqab

Sofia Ljungdahl blir Besqabs nya regionchef i Uppsala. Hon har haft rollen som stabschef på Besqab sedan maj 2015 och suttit i koncernledningen sedan februari 2016, med ansvar för produktion, HR och IT. 

– Sofia tar med sig gedigen kompetens till Uppsalakontoret, ett värdefullt bidrag till det intensiva arbetet med att fortsätta utveckla regionen, säger Anette Frumerie, VD på Besqab, i ett pressmeddelande. Jag är glad att Sofia tackade ja till det här jobbet. Vi har arbetat ihop tidigare och jag känner väl till hennes kvalitéer.

– Det ska bli mycket inspirerande att få ta ansvaret för Uppsala där Besqab just nu har alla olika boendeformer i produktion; småhus, bostadsrättslägenheter, hyresrätter och vårdboende. Därutöver har vi en fantastiskt fin byggrättsportfölj i Uppsala som jag hoppas kunna bidra till att förverkliga genom min erfarenhet i bostadsbranschen, säger Sofia Ljungdahl.

Sofia tillträder som regionchef den 7 oktober. I samband med detta lämnar Albert Koistinen rollen som regionchef och övergår till tjänsten som Affärsutvecklare i Uppsala. Albert lämnar även i och med detta Besqabs koncernledning.

Sofia Ljungdahl har tidigare varit projektutvecklingschef vid Rikshem AB, VD för Peab Bostad AB samt har erfarenhet från ledande befattningar i JM-koncernen inom såväl byggverksamhet som projektutveckling och nu närmast fyra år som stabschef på Besqab.