Nyheter

Sökes: Bostäder för seniorjournalister

Ann Lindgren. Fotograf: Leif Hansen

Nischade boenden har Byggvärlden skrivit om tidigare.
Nu är det journalistkåren som vill hitta en fastighet för boende och gemensamma aktiviteter.
– Intresset och behovet är stort hos denna aktiva och samhällsintresserade grupp, säger Ann Lindgren, vice ordförande i föreningen. 

I Svenska Journalistförbundet finns en seniorförening med 1 300 medlemmar i Stockholm. Inom denna förening har man bildat bostadsföreningen SJSBO, som har ett 90-tal medlemmar.

Redan 2016 föddes planerna på att skapa ett nytt boendealternativ för medlemmarna. Och då handlar det inte om ett kollektivboende utan ett hus med cirka 20-30 separata lägenheter.

– Vårt mål är att hitta en fastighet med lägenheter för våra medlemmar. Intresset och behovet är stort bland denna aktiva och samhällsintresserade grupp, säger Ann Lindgren, vice ordförande i föreningen.

Föreningen söker fastigheter med hyreslägenheter om ett till tre rum. De är också öppna för nybyggnation. Fastigheten ska ligga i Stockholm och ha goda kommunikationer.

– Det viktiga för oss är att det ska finnas lokaler för gemensamma aktiviteter. Vi vill kunna träffas, ta ett glas, bjuda in intressanta föredragshållare.

Att bo i en gemenskap är en trend som nu växer fram. Forskning och undersökningar visar att social ensamhet ofta leder till otrygghet, depression och kan i värsta fall utveckla demens. Byggvärlden har tidigare skrivit om bostäder för hundägare, cykelentusiaster och trädgårdsintresserade. Nu är alltså journalisterna på jakt efter en boendelösning.

Seniorjournalisterna vänder sig därför till byggherrar och fastighetsägare och hoppas på respons.

– Det känns som om det kan vara rätt timing att hitta något nu när det finns en del ute på marknaden, säger Ann Lindgren.

Seniorjournalisterna skriver i sin efterlysning att de kan garantera att de som nappar på deras förfrågan kan räkna med uppmärksamhet!