Nyheter

Spadtag för JMs första ägarlägenheter

JM har tagit första spadtaget för sina ägarlägenheter i Dalénum på Lidingö i Stockholm. De är de första ägarlägenheter som JM låter bygga i Sverige.

Ägarlägenheterna som uppförs i Dalénum är de första JM låter bygga i Sverige. Boendeformen har funnits sedan 2009 och totalt har knappt 1000 bostäder färdigställts, varav endast ett fåtal i Stockholmsområdet. Genom JMs projekt i Dalénum kommer antalet ägarlägenheter i Stockholms län mer än fördubblas, skriver JM i ett pressmeddelande.

Projektet omfattar 36 välplanerade lägenheter och inflyttning beräknas ske från mars 2016. Intresset på marknaden har varit stort och i dagsläget återstår endast någon enstaka lägenhet till försäljning. Produktionsstarten kommer att redovisas under det fjärde kvartalet, 2014.

– Vi är mycket glada över att nu starta produktionen av JMs första ägarlägenheter i Sverige. Extra roligt är det att produkten mottagits så väl på marknaden vilket indikerar att upplåtelseformen är ett eftertraktat komplement på den svenska bostadsmarknaden, säger Johan Skoglund, VD JM, som tillsammans med Lidingö Stads ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) medverkade vid byggstarten för projektet.