Nyheter

Sprucket rör förklarar vattenläcka

Ett rör till en av avloppsstammarna till köket sprack. En utredning visade att en underleverantör monterat rören felaktigt.
Det är förklaringen till vattenläckan som drabbat några av de boende i Innovationen, ett av de Norra Tornen.
– Som byggherre så tar vi fullt ansvar för det inträffade, skriver Krister Karjalainen, Marketing Director Oscar Properties, till Byggvärlden.

Byggvärlden har, via Nyhetsbyrån Direkt, rapporterat om problem som uppstått i Norra Tornen, Oscar Properties skyskrapor i Hagastaden, Stockholm.

I det befintliga tornet – Innovationen – med 182 bostäder ska bolaget ha fått problem med vattenläckor. 
Oscar Properties förklarar i ett mejl till Byggvärlden vad som har hänt och hur de löst situationen.

”I början på året uppdagades det att ett rör till en av avloppsstammarna i Innovationen, kopplade till köket hade spruckit. Omedelbart efter att det uppdagats så sattes en utredning igång och man konstaterade snabbt att en underleverantör monterat rören felaktigt, de har inte följt montageanvisningar.” 

– Men som byggherre så tar vi fullt ansvar för det inträffade. Det har tyvärr drabbat ett fåtal boende, meddelar Krister Karjalainen.
 
”Vid konstaterande av orsak, så togs ett beslut att byta HELA stammen, istället för att utföra sporadiska ingrepp, eftersom vi ville undvika problem i framtiden, allt för de boendes bästa.”  

Enligt Oscar Properties är stambytet genomfört och samtliga drabbade har flyttat tillbaka. Bolaget vill också poängtera att föreningen och de berörda hålls helt skadelösa.