Nyheter

SSM och Lindbäcks i nytt samarbete

Mattias Roos, vd SSM och Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks bygg, i nytt samarbete.

Lindbäcks Bygg har fått uppdraget att bygga SSM:s framtida hyreslägenheter och studentbostäder som totalentreprenad.

Det första projektet under samarbetet är Twin House i Danderyd med planerad byggstart våren 2016.

SSM:s vision är att utveckla Stockholmsregionens mest efterfrågade bostäder för morgondagens stockholmare, oavsett om de vill köpa, hyra eller bo i studentbostad. I samband med att man utökar till hyresrätter har företaget ingått ett samarbetsavtal med Lindbäcks Bygg AB med ambitionen att Lindbäck ska bygga SSM:s framtida hyreslägenheter och studentbostäder som totalentreprenad.

Lindbäcks, som är Sveriges ledande aktör inom industriellt byggande av flerbostadshus, har redan tidigare genomfört ett stort antal projekt i Stockholmsregionen och uppdraget att bygga och konceptutveckla SSM:s nya bostäder ses som ytterligare en framgång.

– Vi är väldigt glada över uppdraget och för det här nya samarbetet. Vi på Lindbäcks och SSM har samsyn kring hur vi ser på framtidens boende och vårt sätt att bygga – industriellt, effektivt och hållbart – ligger helt i linje med SSM:s koncept, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg, i ett pressmeddelande.

Byggstarten är planerad till våren 2016 och det första gemensamma projektet blir Twin House i Danderyd/Stockholm där man kommer att uppföra 30 studentlägenheter i bostadsrättsform. Projektet kommer att ha karaktären av två stora byggnader i stilfull arkitektur som passar in i befintlig bebyggelse med 15 lägenheter i varje hus.

– Vår ambition är att vi med detta samarbete ska kunna bygga de små yteffektiva lägenheter som vår målgrupp efterfrågar, till en hyresnivå som passar dem. Vi har under en tid sökt efter en samarbetspartner som är fokuserad på industriellt byggande och som kan utveckla vårt koncept och är nu glada att vi skrivit under detta samarbetsavtal, säger Mattias Roos, vd på SSM.

Lindbäcks bygger alla sina hus i trä som är ett naturligt och hållbart material. Produktionen sker inomhus i fabrik i Piteå och modulerna levereras sedan kompletta och monteras på plats, vilket gör byggprocessen kort och ger sunda hus. Företaget har kunder över hela landet med en koncentration kring Mälardalen och Norrland.