Nyheter

Ställer fuskbyggarnas slarv till rätta

BTH:s snickare Lars Andersson. Foto: TV4

För sjätte säsongen i rad medverkar BTH Bygg i TV4-serien Fuskbyggarna.


– Programmet ligger helt i linje med vad vi står för och det känns bra att hjälpa de drabbade familjerna, säger Henrik Gruvholt, ansvarig affärschef på BTH Bygg.

 

Inspelningarna av Fuskbyggarna pågår. Teamet, med programledarna Martin Timell och Anders Öfvergård, besöker famijer som som råkat ut för slarviga och fuskande hantverkare. Eller så kallade hantverkare.

– Med syftet att uppmärksamma och motverka bedrägligheter och dålig kvalitet, är Fuskbyggarna ett viktigt program som hjälper familjer som utsatts för oseriösa företag till upprättelse och en dräglig tillvaro, det är vi gärna med och bidrar till, säger Henrik Gruvholt, ansvarig affärschef på BTH Bygg.

Det började med att de blev uppringda av produktionsbolaget för 2010 och tvekade inte att tacka ja till medverkan i programmet.

– Det ligger helt i linje med det arbete vi gör. Vi vill visa att vi tar ställning mot fusket och tar ansvar. Dessutom känns det bra att vara med och hjälpa familjer som råkat illa ut. Vi hoppas att vår medverkan i programmet kan vara ett steg i rätt riktning för hela branschen.

Vad är det värsta ni sett under inspelningarna?

– Det värsta är den samlade bilden av vad de oseriösa aktörerna kan ställa till med. Huset, och hemmet, är något väldigt personligt och därför är det också extra känsligt när det blir fel.

Varför tror du att det blir fel?

– Det är högtryck i branschen, vilket gör att oseriösa aktörer kan ta utrymme. Många som ska renovera har en massa förväntningar och förhoppningar och då kan det vara svårt att hålla sig kritisk, man vill ofta göra jobbet så billigt och snabbt som möjligt.

Från BTH är det snickarna Peter Lundqvist och Lars Andersson som medverkar i programmen.