Nyheter

Ställningsbyggare har chans att bli Årets Entreprenör

Nu på torsdag avgörs det vilka som vinner regionfinalen av Y Entrepreneur Of The Year 2017.
Bland finalisterna i region Svealand finns innovativa ställningsbyggarna Martin Cedervall och Mats Jansson från Ställning Karlskoga AB och  entreprenadföretagaren Louise Persson,  LIP AB, Åsbro.

Efter en omfattande urvalsprocess under hösten har det nu blivit dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer.
Den 23 november gör entreprenörer från nio framgångsrika bolag upp om vem som är Svealands främsta entreprenör. Finalen äger rum på Örebro Slott och vinnaren får även en plats i den nationella finalen.

Bland finalisterna finns Martin Cedervall & Mats Jansson, Ställning Karlskoga AB.
Företaget grundades 2008 och har i dag 6 anställda. 
Ställning Karlskoga AB säljer byggnadsställningar till privatpersoner och företag. Martin och Mats har sålt ställningar till Kungliga Slottet i Stockholm och både Ikea och Peab är återkommande storkunder.

Entreprenadföretaget LIP AB grundades år 2000 i Åbro av Louise Persson. 
Lip AB är ett av de största privata entreprenadföretagen i Mellansverige och har 26 anställda. 
Företagets ägare och vd heter Louise Persson. Louise startade verksamheten i liten skala med endast en grävmaskin. I dag äger företaget en maskinpark som består av 24 fordon. Lip utför alla typer av markarbeten som exempelvis avlopp, dränering, husgrunder och grävarbeten.
Bland övriga finalister finns bland annat en husvagns- och husbilsåterförsäljare, ett assistansföretag och en salladsbar.

–  Vi har verkligen fått till en bra branschmix i årets finalfält. Vi har ställningsföretag och verkstadsföretag som slåss med kommunikatörer och assistansbolag. Det är också glädjande att vi har en stor geografisk spridning med finalister från såväl Borlänge som Fagersta. Svealand levererar verkligen och juryn kommer få fullt sjå med att utse en vinnare, säger Mathias Wallin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand, i ettt pressmeddelande. 

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige.
Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar även ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”.

Vinnarna i samtliga kategorier i de sex regionfinalerna möts den 25 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus.
Den nationella huvudprisvinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Svealand utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Bo Sandberg (Bahrk Group AB), Sara Sjöborg-Wik (Myrina Invest AB), Elisabeth Ewerbring (Klara Förvaltning AB), Camilla Carlgren Berg (Paloma in Sweden AB), Fredrik Berghel (Inission AB), Christer Dahl (Aktiv Företagsförmedling i Skandinavien KB), Anne-Mari Alanen (Lyft & Kran i Karlskoga AB).