Nyheter

Ställningsbyggare utmanar Peab

Karlskrona Byggnadsställningar AB, med 34 anställda och en årsomsättning på 10 miljoner kronor, begär byggjätten Peab i konkurs. Orsaken är en obetald faktura på 260 000 kronor.

”På grund av att dom är på obestånd och inte kan betala obetalda förfallna fakturor, så blir jag tyvärr nödsakad att begära Peab Sverige i konkurs”, skriver Karlskronaföretaget i konkursansökan till Helsingborgs tingsrätt.

En begäran som förvånar Peab:

Jag är i allra högsta grad förvånad. Vårt bolag har ett eget kapital på åtminstone en miljard kronor. Det här verkar underligt, säger Peabs finansdirektör Mats Leifland till tidningen Helsingborgs Dagblad.

Företaget i Karlskrona har länge hyrt ut byggnadsställningar till Peab. Den här gången anser man den skånska byggjätten inte gjort rätt för sig, trots flera påstötningar via mejl och möten med företrädare från Peab.

Enligt Karlskronaföretagets Göran Karlsson skulle fakturen har varit betald för drygt fyra månader sedan. Ännu har inte de 260 000 kronorna inkommit.

– Vi vill inte absolut inte begära Peab i konkurs. Men vi måste få betalt, kan inte ligga ute med pengar hur länge som helst.