Nyheter

Stämmer Open House <br></br> för otäta byggnader

Det drar i de nybyggda bostadsrätterna i bostadsområdet Annestad i Bunkeflostrand. Så mycket att bostadsrättsföreningen stämmer numera nedlagda husfabriken Open House.

I februari beslutade norska Obos att lägga ner sin husfabrik Open House i Arlöv. Företaget hade då bland annat levererat cirka 1 200 fabrikstillverkade bostäder till bostadsområdet Annestad i Bunkeflostrand. Nu visar det sig att det är drag i de nya bostäderna. Så mycket bostadsrättsföreningen Vagnshjulet 27 stämmer husbyggaren, skriver Sydsvenskan.

En konsultutredning som bostadsrättsföreningen låtit göra visar att det läcker in luft i bostäderna, tre och en halv gånger mer än Boverket tillåter. Kostnaderna för att täta väggarna beräknas till 11,8 miljoner kronor. Det är också beloppet som bostadsrättsföreningen stämmer Open House på.

Enligt det nedlagda företagets vd Anders Larsson, som är en av tre tidigare chefer på Open House som stämts, ska felen rättas till. Han uppger även att en undersökning ska inledas för att se till att byggtekniken inte gett liknande problem i andra hus.

— Inledningsvis tittar vi bara på denna förening. Sen får vi se hur omfattande problemet kan vara, säger Anders Larsson till Sydsvenskan.