Nyheter

Stark miljöprofil i eXlent Hyllie.

Den 4 september tar NCC Property Development första spadtaget för eXlent Hyllie. NCC kommer själva att flytta in på 2,5 plan när huset står klart i april 2016.

Det nya kontorsprojektet i Malmö får en stark miljöprofil. NCC Property Development döper huset till eXlent Hyllie för att lyfta fram certifieringen Excellent i det internationella systemet Breeam. Huset energicertifieras också enligt GreenBuilding.

– Miljön är viktig för oss och vi jobbar alltid mot en Breeam-certifiering i alla våra nya projekt. Vi märker också att allt fler företag vill sitta i en miljöcertifierad byggnad. Det stärker varumärket, ger lägre energi­kostnader och en bättre inomhusmiljö, säger Fredrik Johansson, kundansvarig uthyrning på NCC Property Development.

Totalt rymmer kontorshuset cirka 7 300 kvadratmeter fördelat på åtta våningar. NCC kommer själva att flytta in på 2,5 plan när huset står klart i april 2016.

– Vi har valt Malmös nya stadsdel Hyllie för att den har utmärkta kommunikationer och kanske det bästa läget i stan med närheten både till Köpenhamn och centrala Malmö. Dessutom Malmömässan och köpcentrumet Emporia med dess stora utbud av service. Många huvudkontor har redan sökt sig hit och det händer mycket i området.

Med tåg tar det cirka sex minuter att ta sig in till centrala Malmö, till Triangeln tre minuter och till Kastrup tar det cirka tolv minuter.

EXlent Hyllie uppförs granne med Malmö Mässan på Hyllie Boulevard och är ritat av Kanozi Arkitekter.

– Det är en långsmal tomt, så huset får ett generöst ljusinsläpp från alla håll. Det kommer att ge en positiv påverkan på människorna som vistas i huset, med ökat välbefinnande som resultat. Byggnaden blir elipsformad med utskjutande mittenpartier som ger liv åt fasaden, säger Fredrik Johansson.