Nyheter

Stjärnskott på JM går till Peab

Så sent som i somras lyftes Sofia Ljungdahl in i JM:s koncernledning. Nu lämnar hon JM för att börja på ett nytt jobb på Peab.

Sofia Ljungdahl är något av ett stjärnskott inom JM och hon har jobbat på flera olika poster, bland annat har hon varit projektledare och regionchef. Hon började karriären på bolaget som trainee direkt efter sin examen från civilingenjörsutbildningen.

— Sofia Ljungdahl har varit en uppskattad medarbetare inom JM under många år och därför är det tråkigt att hon slutar, säger Johan Skoglund, vd på JM, i ett pressmeddelande.

Sofia Ljungdahl lämnar sitt uppdrag på JM med omedelbar verkan.

— Jag har trivts otroligt bra de 16 åren som jag har varit på JM, men nu var det dags att prova något nytt. Jag tycker att Peab verkar vara ett bra företag. De vill vara Nordens samhällsbyggare och jag vill gärna vara med om den utmaningen, säger Sofia Ljungdahl till Byggvärlden.

Hon har sex månaders uppsägningstid från JM, då hon kommer att vara ledig, men till sommaren tillträder hon sin nya tjänst som divisionschef på Peab Bostad.

— Under tiden ska jag vara tillsammans med mina barn och min familj. Och jag ska kanske prova på att åka långsfärdsskridskor som jag fick i julklapp, säger Sofia Ljungdahl.

Arbetet med att hitta hennes ersättare har redan inletts på JM. Tills vidare tar Zdravko Markovski över hennes arbetsuppgifter.