Nyheter

Stockholm lanserar webbplats och podcast

Stockholm växer mer än någonsin. Det pågår och planeras hundratals stora och små byggprojekt. Det byggs bostäder, skolor, gång- och cykelvägar, torg och parker. 


Nu satsar Stockholms stad extra på att berätta om vad som händer, bland annat genom en nylanserad webbsida och en podcast.

Fram till år 2020 ska det byggas närmare 40 000 nya bostäder, och för att kunna ta emot 50 000 nya elever byggs flera nya förskolor och skolor. Stadens utveckling finns presenterad på den nylanserade webbplatsen vaxer.stockholm.se. Där kan stockholmarna enkelt se vad som händer i just sitt närområde genom en nyutvecklad dynamisk karta kopplad till alla de cirka 500 projekten. 

– Vi vet att många har ett stort engagemang för hur staden utvecklas, framför allt där man rör sig. Därför har vi utgått från det lokala perspektivet när vi presenterar informationen. Det ska gå snabbt att få en överblick över vad som händer, och när det ska vara klart. Det går till exempel att söka sig fram via kartan, eller hitta fram via de 133 stadsdelarna, berättar Anna Klynning, kommunikationschef Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

 För dem som vill fördjupa sig i stadsutvecklingen, startar Stockholms stad också podcasten ”Stockholm växer”. Den handlar dels om specifika stadsutvecklingsprojekt, men också om övergripande teman såsom trygghet, hållbarhet och identitet. Programledare är Fredrik ”Fritte” Fritzon, bland annat känd från den populära podden ”Allt du velat veta”.