Stockholms nya nöjescentrum invigt

Stockholms nya nöjescentrum invigt
12 000 kvadratmeter nöje. Nu har Tolv Stockholm i Tele2 Arenas gatuplan slagit upp portarna.
Nyöppnade Tolv Stockholm i Tele2 Arenas gatuplan består av tolv koncept på en yta av 12 000 kvadratmeter. Det ska vara öppet minst tolv timmar om dagen, tolv månader per år.

Det arbetades in i sista minuten när Tolv Stockholm, under Tele2 arena, slog upp dörrarna för allmänheten förra veckan.

På den stora ytan finns restauranger, en nattklubb, yoghurtbar, minihotell, bowling, minigolf, pingisbar och karaokerum. Det är Stockholm stad och SGA Fastigheter som står för satsningen. De hyr ut lokalerna till olika företag – och kravet är att det måste handla om mat, dryck eller nöje,

– Här kommer man inte att kunna handla strumpor innan man går och ser en match, säger Stefan Prucha som är utvecklingschef på SGA Fastigheter.

Han förklarar att det saknats nöje i området och tanken är att det ska bli navet för Stockholms nya nöjesdistrikt. Det byggs flitigt i området och förhoppningen är att både de närboende och mer långväga besökare ska lockas av att gå på en konsert eller match på Tele2 arena och besöka Tolv Stockholm innan eller efter det.

– Tillsammans med det utvecklade Globenområdet, det dynamiska Slakthusområdet och nya Tele2 Arena blir Tolv Stockholm och Stockholms nya stadsdel Söderstaden Sveriges främsta nöjes- och underhållningsdestination, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd I Stockholms stad.

Annika Rådlund