Nyheter

Stopp för starkt i montrarna

På årets Nordbygg är det stopp för starköl i utställarmontrarna. Foto: Pixabay.

I år är det stopp för alkohol i mässmontrarna.

Utställarna får inte bjuda sina besökare på något starkare än folköl.

– Det är helt rätt i tiden att ta detta beslut, säger Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg.

Bakgrunden till förbudet mot starköl, vin och andra starka drycker i montrarna är att det genom åren klagats på berusade besökare. Därför kommer arrangörerna inte tillåta att utställarna serverar något starkare än folköl.

– I våra utvärderingar har det framförts klagomål på att det varit för många berusade besökare på mässan. Det känns oseriöst att folk dricker alkohol på mässan, som faktiskt genomförs på arbetstid. Vi har tagit kritiken på allvar och tycker att det är helt rätt i tiden att ta detta beslut, säger Peter Söderberg.

Nordbygg blir därmed Stockholmsmässans första mässa som tar detta initiativ. I de mässrestauranger som har tillstånd för alkoholutskänkning kommer det fortfarande att serveras starkare drycker.

– Vi har inte stött på något motstånd. Tvärtom! Redan tidigare år har visa företag haft som policy att bara bjuda på alkoholfritt medan andra inte vågat avstå eftersom man är rädd att konkurrenterna lockar med något bättre i sina montrar. Alkoholen har varit för tillgänglig och vissa har fallit för grupptrycket, säger Peter Söderberg