Nyheter

Stor investering i logistikfastigheter i Sigtuna

Bockasjö AB har beslutat att investera 500 miljoner kronor i två större logistikfastigheter på totalt ca 60 000 kvadratmeter i Arlandastad, Sigtuna kommun. Lokalerna kommer delvis att hyras ut till det stora logistikföretaget Schenker Logistics AB, som sedan tidigare finns i kommunen. Totalt kommer investeringen att skapa ca 200 nya arbetstillfällen i Sigtuna kommun.

Ytterligare en stor företagsetablering sker i Sigtuna kommun när Bockasjö AB investerar 500 miljoner kronor i två större logistikfastigheter på totalt ca 60 000 kvadratmeter i Arlandastad. Investeringen är en i raden av större investeringar i logistikanläggningar i norra Stockholms logistiknav. Den ena fastigheten på 31 000 kvadratmeter skall hyras av Schenker Logistics AB och den andra fastigheten på ca 30 000 kvadratmeter skall hyras av flera olika hyresgäster. Schenker bedömer att ca 100-120 nya arbetstillfällen skapas i samband med etableringen och ungefär lika många skapas vid etableringar i den andra fastigheten.

Byggnationen startar redan under hösten 2012 och inflyttning är beräknad till hösten 2013. Byggnaderna är miljöcertifierade, enligt Green Building, vilket innebär att energianvändningen är 25 procent lägre än Boverkets byggregler.

– Det är glädjande att få välkomna ytterligare en stor företagsetablering till Sigtuna kommun. Vårt offensiva näringslivsarbete och omfattande investeringar i nya arbetsplatsområden fortsätter att ge resultat, säger Anders Johansson (S), kommunalråd i Sigtuna kommun.