Nyheter

Stora saluhallen återinvigs

Efter en genomgripande upprustning är det dags för återinvigning av Stora Saluhallen på Kungstorget i Göteborg. På onsdag den 12 december är alla handlare tillbaka i sina ombyggda butiker som nu är i skick som nya. Higab och alla handlare hälsar göteborgarna välkomna tillbaka.

Upprustningsprojektet har pågått i två år och föranleddes av ökade krav på arbetsmiljö och livsmedelshantering som måste tillgodoses, men även av ett allmänt upprustningsbehov av en gammal och välanvänd byggnad. Det är inte bara butikerna som är i skick som nya, även källarplanet med förråd och frys-/kylrum har rustats upp.

Stora Saluhallen, som är ett av Higabs 24 byggnadsminnen, invigdes 1889 och har hela tiden använts till det den är avsedd för – en saluhall för mat- och livsmedelsprodukter, i modern [[{”type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”3452″,”attributes”:{”alt”:””,”class”:”media-image media-image-left”,”style”:”width: 200px; height: 367px; float: left; margin: 6px;”}}]]tid även kompletterad med restauranger. En byggnad och en verksamhet starkt förknippad med Göteborg och ett hus som ligger göteborgarna varmt om hjärtat.

–  Det känns bra att ha säkrat Stora Saluhallens framtid ytterligare 100 år. Nu kan hallen fortsätta att fungera som göteborgarnas skafferi även för kommande generationer, säger Göran Sylvesten, vd på Higab.

 

Fotograf: Hans Wreetling