Nyheter

Stort danskt intresse för svenskt KL-trä

Korslimmat trä. Bild: Södra

Södra startar en ny verksamhet med korslimmat trä i Danmark. Det är bolagets första etablering utanför Sverige inom segmentet Södra Building Systems.

Med Kenny Holm som ny marknadschef i Danmark lanserar Södra sitt helhetserbjudande för stommontage av korslimmat trä i Danmark.

– Vi ser ett enormt intresse för Södras korslimmade trä även utanför Sverige och Danmark är det första steget i vår internationella etablering. De har kommit långt inom hållbart byggande och fasar ut traditionella material till förmån för främst KL-trä. Därtill passar Södras geografiska placering i sydvästra Sverige denna marknad utmärkt. Med Kenny som marknadschef får vi en värdefull kraft i att etablera en stark marknadsposition och lansera vårt erbjudande, säger Urban Blomster, marknadsutvecklingschef vid Södra Building Systems. 

Etableringen innebär att danska projekt nu kan ta del av Södras byggsystem inom korslimmat träbyggande för att skapa en enkel och effektiv montageprocess vid storskalig byggnation. Utöver byggelement i korslimmat trä och limträ kommer Södra nu också kunna erbjuda konstruktions- och byggvirke för projekt. All produktion kommer att ske vid Södras kombinat i Varbergs kommun och övrigt arbete fortsatt att utgå från Sverige.

Kenny Holm:
– Jag har arbetat med byggnation i många år, men de senaste åren har utvecklingen gått snabbt i Danmark. Det finns en stor efterfrågan på byggnation i KL-trä, men också ett behov av kunskapsutveckling.