Nyheter

Stort intresse för Ekobyggmässan

Med en dryg månad kvar till Ekobyggmässan är över 80 utställare klara. Intresset för den nya arenan för grönt och hållbart byggande är därmed massivt. På Ekobygg samlas branschens viktigaste aktörer och toppnamn för att diskutera högaktuella ämnen. Ekobygg arrangeras med Sweden Green Building Conference på Kistamässan i Stockholm den 11-12 september 2013.

 På Ekobyggmässan medverkar viktiga branschprofiler som Peter Hallberg, Head of Siemens Building Technologies North West Europe, och Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC. Mässan invigs även av Paul King, ordförande för World Green Building Councils europeiska nätverk.

– Vi är oerhört glada över att så många vill visa sig gröna på vår nya arena Ekobygg. Vi kan stolt presentera både branschens ledande aktörer och viktigaste profiler. Ekobygg är mötesplatsen för alla som tror på och vill vara med om det senaste vad gäller grönt och hållbart byggande, säger Karin Moberg, projektledare för Ekobygg.

Till mässan kommer branschföretag för att presentera innovativa produkter och spännande projekt. Bland annat visas Dome of Visions, en mobil visionär mötesplats och hållbart stadsbyggnadsprojekt, upp för besökarna med Martin Manthorpe, affärsutvecklingsdirektör på NCC Construction Denmark, på plats.

Parallellt med den kostnadsfria Ekobyggmässan arrangeras Sweden Green Building Conference som Sweden Green Building Council står bakom. Där håller bland annat bostadsministern Stefan Attefall och Sandro Scocco, chefsekonom på Global Challenge, intressanta och nytänkande föreläsningar.