Nyheter

Stort intresse för försäkring mot dubbelt boende

När Svensk Fastighetsförmedling började erbjuda en försäkring mot merkostnader vid dubbelt boende våren 2007 var intresset ganska litet. <br></br> — Men nu har det exploderat, säger Niclas Strahner på Svensk Fastighetsförmedling.

Allt fler mäklare har hakat på tåget.

— En enskild månad under hösten var ungefär 15 procent av all vår försäljning kopplat till en försäkring, säger Niclas Strahner, chef för extern kommunikation på Svensk Fastighetsförmedling.

Tanken är att försäkringen ska skydda den som behöver byta bostad ifall försäljningen av den nuvarande bostaden drar ut på tiden. Försäkringen som Svensk Fastighetsförmedling erbjuder kostar 5 400 kronor för en villaägare och gäller i sex månader. Maxbeloppet man kan få ut om försäljningen tar tid är 10 000 kronor per månad.

Även JM har börjat erbjuda försäkring mot dubbelboendekostnad som en del i sitt trygghetspaket. Dubbelboendeförsäkringen trädde i kraft den 1 januari och blir gratis för kunden i och med att JM betalar premien.

— Upplägget liknar det som privatmäklare erbjuder. Marknadsläget gör att många kunder känner sig allmänt otrygga och det här är ett sätt att minska oron och ge en försäljningsstimulans, säger Tomas Eriksson, pressansvarig på JM.