Nyheter

Stort intresse för H22

H22
Bild: H22 City Expo

Nedräkning har börjat för citymässan H22 i Helsingborg. Redan nu är 350 programpunkter klara och intresset är stort från utställare och allmänheten.

Efter en lång rad inställda mässor och event på grund av pandemin är nu suget stort efter fysiska möten. Det märks inte minst inför sommarens stora citymässan H 22 i Helsingborg som anordnas i juni. Redan nu har 350 programpunkter bokats inför den 35 dagar långa mässan och till vissa av seminarierna börjar biljetterna redan ta slut.

– Hela staden kommer sjuda av aktivitet med allt från seminarier och utställningar till god mat. Fokus för hela mässan är hur vi bygger den hållbara staden, säger Soraya Axelsson projektchef för H22, vid en pressinformation där en del av mässans innehåll presenterades.

Flera mässor

Det är inte första gången som Helsingborg står som värd för stora bostads- och designmässor. Redan 1955 arrangerade staden H55 som blev en stor publiksuccé. Det var en internationell utställning för arkitektur, bostad, formgivning och konstindustrins produkter som lockade över en miljon besökare.

– Vi siktar på att slå publikrekordet och räknar med att överträffa tidigare bomässor som hållits i Helsingborg, säger Soraya Axelsson.

Urban Future

Årets mässa är uppdelad i fyra geografiska områden med lite olika teman: Oceanhamnen, Cityområdet, Drottninghög och Slottshagen. I City kommer de flesta seminarierna och konferenserna att hållas och där är en av programpunkterna ”Urban Future”. Det blir tre dagar fullmatade med ett internationellt nätverk av beslutsfattare, experter och aktivister som alla drivs av ett engagemang för hållbar stadsmiljö.

– Ofta tittar man på större städer som Köpenhamn eller Wien när man ska hitta exempel på hållbarutveckling men det finns väldigt många fler städer i Helsingborgs storlek och där har vi mycket att lära av varandra. Inte minst av misstag som andra har gjort och exempel på hur man löst olika utmaningar, säger Gerald Babel-Sutter, grundare och vd för Urban Future.

En lite annorlunda programpunkt under mässans 35 dagar är rockgruppen The Sounds framträdande. De kommer hålla en konsert i Slottshagen från toppen av borgtornet Kärnan.

logo
Samuel Karlsson