Nyheter

Stort intresse för Malmös nya stadsdel

Cirka 200 personer besökte den lilla gula paviljongen på en åker söder om Malmö i samband med invigningen av Elinegård – Malmös nya stadsdel med 2 000 bostäder som NCC och Ikano Bostad bygger.

Redan 2016 kan de första flytta in och många har anmält intresse.

– Elinegård skapar bostäder för minst 3 000 personer. Samtidigt öppnar det upp ett helt nytt grönområde som inte använts tidigare och blir en grönare stadsdel som har nära till rekreation, säger Carina Svensson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Malmö, som invigningstalade i visningspaviljongen.

Omkring 200 personer kom till paviljongen på fältet intill Annetorpsvägen för att få veta mer om stadsdelen som NCC och Ikano Bostad börjar bygga 2014. Bland annat flera av de 1 000 personer som redan anmält sitt intresse för att flytta hit, samt kommunpolitiker och grannar till stadsdelen.

– Allt i från unga barnfamiljer till äldre par ville ha information om de olika typerna av bostäder, planeringen och omgivningarna. Vi berättade också om hur Elinegård kommer innebära ett skönare stadsliv för den som bor här, säger Anders Jeppsson, vd för Elinegårds Utvecklings AB.

Den gula visningspaviljongen kommer att hålla öppet tills stadsdelen är klar och har information, bilder och modeller om stadsdelen, och så småningom också om de olika bostäder som kommer att byggs här. Alla som är intresserade kan besöka paviljongen.

Totalt planeras 2 000 bostäder för ungefär 3 000 invånare i Elinegård. 1 000 personer har hittills anmält intresse för att bo här. Elinegård byggs i södra Malmö vid Kalkbrottet och får både flerfamiljhus, bostadsrätter och hyresrätter, samt radhus och villor. Byggstarten sker under 2014 och 2015 och de första invånarna kan flytta in 2016.