Nyheter

”Stu lyssnar på bra argument”

På Skanska talar kollegerna varmt om sin högste chef. ”Det är väldigt kul att jobba med Stuart Graham. Jag uppskattar honom som både chef och kollega”, säger presschefen Peter Gimbe.

Peter Gimbe har jobbat som presschef under Stuart Graham i 5,5 år och har bara gott att säga om Stu. För det är så Skanskas vd vill tilltalas. Han beskrivs som personlig och en stor portion humor.
– Det är lätt att förstå honom. Han är tydlig och har aldrig någon dold agenda. Han lyssnar alltid och är redo att ändra sig om man har bra argument, säger Peter Gimbe.

Skanska är ett av få svenska börsbolag med en utländsk vd. Hans amerikanska bakgrund betyder ett delvis annorlunda sätt att styra företaget. Dessutom har hans närmsta medarbetare blivit riktigt bra på att kommunicera på engelska.
Stuart Graham är tydlig i sina värderingar och har drivit bland annat miljöfrågor och en förbättrad arbetsmiljö. Med en nollvision, höjda säkerhetskrav och särskilda säkerhetsveckor har Skanska försökt pressa ner arbetsolyckorna.