Nyheter

Stuart Graham: <br></br> ”Vi har fått rätt ledare”

Skanskas avgående vd och koncernchef Stuart Graham avslutar med att hylla sin efterträdare. Själv flyttar han hem till USA där tillträder han som ordförande för Skanskas amerikanska verksamhet. <br></br> — Jag är lycklig över att flytta hem i

Han utsågs till vd och koncernchef för Skanska i september 2002 och har suttit i Skanskas koncernledning sedan 1998. ”Stu”, som hans arbetskamrater kallar honom, tycker att Johan Karlström är rätt person att leda koncernen.
— Johan har en oerhört stor erfarenhet, han är entusiastisk och ambitiös. Vi har fått rätt ledare!

Du avgår vid 62 års ålder, hur länge tror du Johan Karlström blir kvar på posten?
— Länge, han är ju bara 51, säger Graham och skrattar.

Några positiva minnen från din tid på Skanska du vill dela med dig av?
— Inget speciellt minne, utan mer en återkommande glädje över att jobba med alla de ambitiösa människor som finns inom företaget. Människor som står ute på byggarbetsplatserna sex på morgonen, eller på kontoren, och känner stolthet över sitt jobb. Det är vad som gör Skanska unikt.

Något negativt du minns?
— Jag minns de dåliga tiderna mycket bättre än de bra, situationen vi har nu med bra resultat…det är lätt. Jag kommer aldrig att glömma när stora projekt gått riktigt illa, det är därför jag arbetat så hårt på att aldrig behöva uppleva det igen, säger Stuart Graham.