Nyheter

Styrelse polisanmäler sin vd

Styrelsen i Sandahls Grus och Asfalt polisanmäler två anställda.

Båda är misstänkta för grov trolöshet mot huvudman.

– Det är allvarligt att personer på förtroendeposter tycks ha bestulit bolaget på olika sätt, säger Thord Sandahl, styrelseordförande i Sandahls Grus och Asfalt AB.

Styrelsen för Sandahl Grus och Asfalt skriver i ett pressmeddelande att man polisanmäler vd och ytterligare en anställd i ledande ställning. Vd:n anhölls i veckan.

Åtgärden vidtas sedan styrelsen hösten 2015 fått indikationer på ekonomiska oegentligheter och inlett en utredning. I april gjordes en polisanmälan, och båda personerna utreds nu misstänkta för grov trolöshet mot huvudman.

– Det är allvarligt att personer på förtroendeposter tycks ha bestulit bolaget på olika sätt. Jag ser fram emot att tillsammans med polisen gå till botten med det här, säger Thord Sandahl, styrelseordförande i Sandahls Grus och Asfalt AB.

Thord Sandahl kommer att agera tillförordnad vd för bolaget, som i övrigt kommer att drivas vidare som tidigare. Han har haft kontakt med företagets kunder, många finns inom stat och kommuner, och han menar att det är viktigt att tala om att verksamheten pågår som vanligt och att varken kunder, anställda eller leverantörer kommer att drabbas.

– Vi vill vara tydliga med att det inte finns misstankar om att några utanför bolaget har någon inblandning i detta. Det finns inga sådana inslag, och det tycker vi är viktigt att klargöra.

De två misstänkta personerna ska ha tillskansat sig företagets tillgångar för egen vinning, och det handlar, enligt Thord Sandahl, inte om ”kaffepengar”.

– Nu fokuserar vi på att bistå polisen i utredningsarbetet och på att driva verksamheten vidare.