Nyheter

Sundbyberg rekryterar Regina Kevius

Regina Kevius. Foto: Liselotte Van der Meijs.

Regina Kevius blir chef för exploateringsenheten i Sundbybergs stad, Sveriges snabbast växande kommun.

Hon har tidigare bland annat varit stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

Sundbybergs stad utvecklar sin organisation för stadsbyggnads-, exploaterings-, näringslivs- och destinationsfrågor och tillsätter en ny tjänst. Regina Kevius blir enhetschef för enheten exploatering och stora projekt och biträdande Exploateringschef.  

– Med sin kompetens och bredd i stadsbyggnadsfrågor blir Regina Kevius ett rejält tillskott i vår organisation, säger stadsbyggnads- och exploateringschef Catherina Fored.

Regina Kevius har en politisk bakgrund och var stadsbyggnads- och idrottsborgarråd för moderaterna i Stockholms stad den förra mandatperioden. Innan dess har hon arbetat som planeringschef i Danderyds kommun, konsult på teknikkonsultföretaget Grontmij och som byggprojektledare på Skanska nya hem. Regina har en civilingenjörsexamen från KTH.

– Sundbyberg har mycket höga mål för stadsutvecklingen och bostadsbyggandet, vilket ställer krav på både kommunen och byggföretag. Jag ser fram emot att få utveckla exploateringsarbetet, säger Regina Kevius.

Sundbyberg är Sveriges snabbast växande kommun. I dag pågår flera stora stadsutvecklingsprojekt, bland annat nedgrävningen av järnvägen i centrala Sundbyberg och den nya stadsdelen Ursvik som kommer att få 15000 invånare när det står klart.

Regina Kevius tillträdde tjänsten den 13 augusti.