Nyheter

Svårsålt lyxläge

Trots att 500 personer tecknade sig för JM:s 30 lyxlägenheter på Restaurantholmen utanför Stockholm är i dag två lägenheter återigen till salu. Köparna av två av de dyraste bostäderna, i 13-15-miljonersklassen, backade när det var dags att skriva på kontr

— När man bokar en lägenhet betalar man bara en bokningsavgift. Sen när det är dags att skriva kontrakt brukar folk kliva av, säger Martin Asp, projektledare för bygget på Restaurantholmen.

I fallet med Restaurantholmen, som i pressen har kallats för ett skyddat miljonärsreservat, var det tre köpare som backade. Vad det berodde på vet inte Martin Asp. Den mäklare som nu ska sälja lägenheterna säger att det berodde på familjeskäl.

Det är två lägenheter som än en gång bjuds ut till försäljning av JM, en fyrarummare för 13,3 miljoner kronor och en femrummare för 15,4 miljoner.

Mäklare Iréne Hildebrandt ringer nu runt till de 500 personer som står på JM:s VIP-lista. De har första tjing på att anmäla sitt intresse.
— Det är klart att det inte är alla som har råd att köpa en sån här dyr lägenhet men en del är intresserade. Det känns som att det kommer att gå jättebra, säger hon.

JM verkar också ha drabbats av spekulationsköpare på Restaraurantholmen, det vill säga kunder som köper nybyggda lägenheter utan avsikt att bo där och som sedan säljer bostäderna vidare.

— Vi ser att en del säljer lägenheter innan de flyttar in, men vad det beror på vet vi inte. Just nu finns det väl fem lägenheter på Hemnet för utförsäljning, säger Martin Asp.

Restaurantholmen

På Restaurantholmeni Saltsjöbaden bygger JM fyra arkitektritade hus.

Totaltblir det 30 lägenheter om fyra respektive fem rum och kök.

Husen är ritadeav Saltsjöbadsprofilen Stig Jarefeldt och JM beskriver husen med att de har en ”ljus och livfull arkitektur med spännande detaljer och stora fönsterpartier”.”

Alla våningarhar sjöutsikt och minst två balkonger eller terrasser.

Alla boende har möjlighet att hyra båtplats vid marinan intill.

Pris på lägenheterna: 13 260 000-15 890 000 kronor.

Månadsavgift:6 863 – 8 847 kronor.